菠菜手撕面包/草莓菠菜果昔/迷你芝士蛋糕
TM6 TM5 TM31

菠菜手撕面包/草莓菠菜果昔/迷你芝士蛋糕

5.0 (1 ocena)

Składniki

菠菜和面包面团

  • 60 克 帕玛森奶酪 ,切块
  • 245 克 牛奶
  • 40 克 黄油 ,切块
  • 20 克 新鲜酵母 ,剥碎
  • ½ 茶匙 糖
  • 400 克 面粉
  • 1 ½ 茶匙 盐
  • 200 克 脱脂酸奶
  • 80 克 新鲜菠菜叶
  • 1 - 2 瓣 蒜头 ,依个人口味调整
  • 1 茶匙 干牛至叶
  • 2 - 3 小撮 豆蔻粉
  • 2 - 3 小撮 黑胡椒粉

迷你芝士蛋糕

  • 80 克 消化饼干
  • 60 克 无花果干 ,切半
  • 400 克 奶油乳酪 (见变化)
  • 20 - 30 克 牛奶
  • 200 克 脱脂酸奶
    lub 200 克 冰岛酸奶,香草味
  • 10 - 15 克 鲜榨青柠汁
  • 40 克 糖
  • 1 茶匙 香草味香精
  • 黄油 ,涂抹用

草莓菠菜果昔

  • 500 克 冷冻草莓
  • 40 - 55 克 新鲜菠菜叶
  • 700 克 水
  • 30 克 鲜榨青柠汁
  • 10 克 奇亚籽
  • 30 克 脱脂酸奶
  • 樱桃番茄 ,装饰用 (opcjonalnie)
  • 小黄瓜 ,切片,装饰用 (opcjonalnie)
  • 青柠皮屑 ,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
5009.2 kJ / 1197.2 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
141.4 g
Tłuszcz
57 g
Tłuszcz nasycony
31.5 g
Błonnik
9.9 g
Sód
1645.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy