茶叶蛋

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
10 颗

Składniki

  • 1000 克
  • 八角
    2 颗
  • 桂皮
    1 根
  • 香叶
    2 片
  • 花椒
    2 - 3 克
  • 10 克
  • 生抽
    60 克
  • 老抽
    20 克
  • 白砂糖
    25 克
  • 红茶叶
    10 克
  • 鸡蛋(每颗约53-63克)
    10 - 12 颗

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 块(pc)

Sód 803.8 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 432.8 kJ / 103.4 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...