Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yakisoba Sauce
-
40
g gluten-free soy sauce
lub tamari -
60
g Worcestershire sauce (see tip)
lub balsamic vinegar - 40 g oyster sauce, gluten free
- 60 g tomato ketchup
- 30 g brown sugar
Vegetables and Vermicelli
- 1600 g water
- 80 g green pepper, cut in julienne
- 80 g red pepper, cut in julienne
- 80 g carrot, cut in julienne
- 100 g fresh bean sprouts
- 120 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 40 g spring onions, sliced diagonally
- 300 g rice vermicelli
- 100 g raw cashew nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2305.4 kJ / 551 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 91.4 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1586.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
One-pot Tomato and Garlic Pasta with Mussels
20 Min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
30 min
Garlic and Olive Conchiglie
25 Min
Frozen Yoghurt Bark (TM5)
6 Std. 10 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 Min
Grated Carrot Salad (TM5)
No ratings
Turkey Breast, Vegetable Salad and Chimichurri Mayo
1h 15min
Raspberry Turnovers
2 Std.
Pasta alla Nerano
40 min
Tandoori Marinade
10 Min