Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g di pasta fillo rettangolare (circa 8 fogli)
- 100 g di burro a pezzi
- 300 g di mele Gala, sbucciate e a tocchetti (2 cm)
- 300 g di pesche, a tocchetti (2 cm)
- 300 g di prugne, a tocchetti (2 cm)
- 5 rametti di timo limonato, le foglioline + q.b.
-
80
g di zucchero di canna bianco
lub 80 g di zucchero grezzo di canna - 35 g di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di amido di mais (maizena)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 890 kJ / 212.7 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 91 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornetto di Matera
4 Std. 30 Min
Licurdia calabrese
1h
Moddizzosu di patate
7h
Tortini pesca e fragola
1h
Menù: Mousse spinaci e mandorle, faraona ai funghi, sorbetto ai frutti di bosco (Bimby Friend)
1h 30 min.
Smoothie pere e miele
10 min.
Baccalà alla mediterranea
1h 30 min.
Biscotti sacher
2h
Focaccia alla curcuma
3h 30 min.
Pinsa farcita
3h
Focaccia cipolle e zucca
2h
Crostata di scorze di agrumi
2h