Wersje kompatybilne
Biscotti alle erbe aromatiche e Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (circa 2-3 cm)
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati + q.b.
- 1 - 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 1 rametto di salvia fresca, solo foglie + q.b.
- 1 rametto di origano fresco, solo foglie + q.b.
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di burro morbido, a pezzi
- 20 g di acqua
- 1 - 2 pizzichi di cumino in polvere
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 233.1 kJ / 55.7 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 44.3 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw con Affettatutto Bimby® (TM6)
15min
Canederli agli spinaci
2h 30min
Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza
40min
Lingue di gatto
30min
Banane in crema di tapioca e cocco
1h
Gramigna alla salsiccia
45min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20min
Biscotti con semi di girasole
1h
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40min
Focaccia a bastone
5h
Grissini intrecciati alla paprika
2h 30min
Polpettine di patate e tacchino
1h 30min