![Bicchierini ai cachi e cioccolato bianco di Mattia Poggi Bicchierini ai cachi e cioccolato bianco di Mattia Poggi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cc08e81a2f5923c94d906a4aa5e7f34f/Derivates/db8f776ee570fbe0cc4f10925585ea822a6c037e.jpg)
Wersje kompatybilne
Bicchierini ai cachi e cioccolato bianco di Mattia Poggi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto croccante
- 50 g di burro a pezzi
- 125 g di biscotti frollini
- 10 g di zucchero grezzo di canna
Mousse
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 310 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 g di gelatina in fogli, ammollati in 15 g di acqua fredda
- 65 g di zucchero
- 2 albumi
Crema di cachi
- 3 cachi, la polpa a pezzi
- 20 g di zucchero
- 1 g di gelatina in fogli, sciolti in 5 g di acqua fredda
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 2401.8 kJ / 574.1 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 119.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel pere e cioccolato
1h 40min
Budino alle pere con salsa al caramello
3 godz. 30 min
Gelatina di agrumi e ananas con salsa al pepe e rosa
1 Std. 50 Min
Vin brulè bianco
20 Min
Creme brulé al cioccolato bianco e limone
40 Min
Trittico d'autore
2h
Crema allo yogurt e gelatina ai cachi
2h 30min
Zabaione con crumble di frutta secca
1 Std.
Alberelli di Natale
45 Min
Cestini cheesecake alle fragole
2h 20min
Panna cotta con coulis di albicocche
6h 15min
Cheesecake alle pesche
8h 30min