Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolle a pezzi
- 30 g di arachidi pelate al naturale
- 1 peperoncino rosso, lungo, privato dei semi e a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco
- 450 g di acqua
- 500 g di melanzane a cubetti (1-2 cm)
-
100
g di fagiolini verdi freschi, puliti e a metà
lub 100 g di fagiolini surgelati - 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 150 g di latte di cocco
- 30 g di pasta di curry giallo
- 20 g di sciroppo di agave
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 250 g di ceci in scatola, sciacquati e ben scolati
- 100 g di funghi champignon a fette
- coriandolo fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1753.5 kJ / 419.1 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 811.8 mg
Alternatywne przepisy
Menù: Curry vegan con riso; sorbetto mango e cocco (Bimby Friend)
Keine Bewertungen
Curry di legumi
1 Std.
Tofu al cartoccio con verdure
40 Min
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 min
Insalata di quinoa con patate dolci, mele e spinaci
25 Min
Curry vegetariano
35 min
Taccole speziate all'asiatica
30 Min
Chili di tofu (vegan)
1 Std.
Riso basmati e ratatuia di melanzane
1 Std.
Pollo speziato con salsa yogurt e verdure
40 Min
Curry di pollo con riso basmati
45 Min
Cous cous con verdure invernali
40 Min