Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de lait
- 2 sachets de sucre vanillé
- 60 g de sucre en poudre
- 25 g de fécule de maïs
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le jour même
- 300 g de fruits rouges frais variés (myrtilles, cerises, framboises...)
- 70 g de sucre en poudre, et 2 c. à soupe pour le topping
- 50 g d'eau
- 20 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1694 kJ / 405 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Fontainebleau et coulis de fraises
5h 10min
Sucre glace
5min
Caramel au beurre salé
1 Std. 45 Min
Parfait au caramel
7h
Glace au litchi, coulis de framboise
6j 20 menit
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2h 30min
Lemon curd Mode Sauce
20min
Sauce caramel au whisky
35min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2 Std. 20 Min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3h 30min
Sucre glace (200 g)
5min