Urządzenia i Akcesoria
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewek z odciętymi końcówkami
-
40 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
¾ łyżeczki soli
-
1 ząbek czosnku
-
¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość papryczki pokrojonej w 1 mm plastry, do dekoracji
-
1 - 2 awokado dojrzałe, bez pestek, pokrojone na kawałki
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 5 mm kostkę
-
½ pęczka liści kolendry, świeżych grubo posiekanych, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
511.3 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
873 kJ /
208.7 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czarne ravioli z rybnym farszem
1 godz. 45 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1 godz.
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 godz. 10 min
Szaszłyki z łososia z sosem pomidorowo-ananasowym i kuskusem; Sałatka z kalafiorem curry; Drink Virgin Piña Colada
1 godz.
Prosecco z trawą cytrynową
1 godz.
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 min
Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym
1 godz. 20 min
Curry z krewetkami i ryżem
35 min
Meksykański twarożek wiejski
1 godz. 20 min