Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kaszy bulgur (patrz wskazówka)
- 1075 g wody
- 2 łyżki oleju
- 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1024.4 kJ / 244.7 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 338 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie kaszy bulgur
25min
Gotowanie kaszy gryczanej
25min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35 Min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 Min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 Min
Gotowanie 250 g ryżu parboiled
35 Min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 Min
Gotowanie 300 g kaszy orkiszowej pęczak
35 Min
Gotowanie 400 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 Min
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35 Min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35 Min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 Min