Petits pains plats, purée d'avocat et œufs

Petits pains plats, purée d'avocat et œufs

4.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • 500 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 2 c. à café bombées de levure boulangère sèche
  • 200 g d'eau minérale
  • 10 g de sucre en poudre
  • 200 g de yaourt à la grecque
  • 30 g d'huile d'olive
  • 10 g de sel
  • 10 brins de thym frais
  • 450 g d'avocats bien mûrs
  • 15 g de jus de citron
  • 10 feuilles de menthe fraîche hachées
  • du sel
  • du poivre moulu
  • eau pour la cuisson des œufs
  • 4 œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 739 kcal / 3092 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 96 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...