Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre blond
- les graines d'1 gousse de vanille
- 4 tranches de pain de mie blanc rassis, de belle taille
- 100 g de beurre demi-sel
- 250 g de fruits rouges frais variés (framboises, myrtilles, mûres)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Sandwich crème d'artichaut et œuf dur
25 min
Pâte à tarte en 3 ingrédients
50 dk
Tarte au sucre
50 dk
Glaces aux fruits animaux
12 Std. 10 Min
Brownie, choux à la chantilly vanillée
1 godz. 30 min
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1 godz. 40 min
Crêpe fourrée au houmous de sésame noir
30 Min
Moelleux banane coco chocolat
20 dk
Cake aux abricots et au citron
55 dk
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 dk
Confiture figue et vanille
40 dk
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 dk