Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de bananes, en rondelles, et 1 banane pour le topping
- le jus d'1/2 citron jaune
- 75 g de noisettes
- 100 g de beurre, en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 150 g de farine
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2820 kJ / 674 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Tarte à la banane
45min
Cake à la banane et noix de macadamia
1 Std. 10 Min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Gâteau banane-coco
1 Std. 10 Min
Pudding aux poires et au thé Earl Grey
1 Std. 10 Min
Banana bread
55 min
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45min
Cake moelleux coco-banane
1 godz. 5 min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1 Std.
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45min