Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de beurre (dont 150 g mou et 10 g fondu) et un peu pour le moule
- 5 pommes, coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte
- 2 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de levure chimique
- 200 g de farine de blé
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 10 g de sucre vanillé
- 1 c. à soupe de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1692.6 kJ / 405.4 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 235 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake marbré chocolat-pistache
1 Std. 30 Min
Gâteau aux pommes
1h
Cake au citron
1 godz. 50 min
Cookies aux fruits secs
50min
Cake orange-pavot
1h
Cake à la vanille, compotée à la banane et caramel
2 Std.
Chiffon cake à l'orange
1h 15min
Cake aux fruits secs
2 Std.
Cake aux abricots et au citron
55min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min