Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de beurre (dont 150 g mou et 10 g fondu) et un peu pour le moule
- 5 pommes, coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte
- 2 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de levure chimique
- 200 g de farine de blé
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 10 g de sucre vanillé
- 1 c. à soupe de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1692.6 kJ / 405.4 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 235 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Cake aux abricots et au citron
55 min
Gâteau aux poires et noisettes
1 godz. 35 min
Cake aux fruits secs
2 godz.
Cake au citron
1h 50min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1 godz. 10 min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1 godz.
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min
Petits cakes à l’orange, glaçage citron vert
1h 25min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50min