Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 170 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
-
½
c. à café de sucre vanillé maison
lub ¼ c. à café d'extrait naturel de vanille - 50 g d'eau
La garniture
- 1000 g de pommes, type Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin ou Gravenstein
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1001.9 kJ / 239.3 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 50.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mon petit hachis Parmentier
1h
Gâteau aux pommes
1h
Tarte amandine aux pommes et poires
50 min
Gratin de pommes de terre
1h 10 min
Salade carottes râpées
10min
Quiche lorraine
1h 45 min
Galette des Reines aux pommes et pignons des Landes
1h 30min
Quiche lorraine individuelle
2h
Croque-messieurs en étoiles
40 min
Tartelette fine aux pommes
3 Std.
Tarte fine aux pommes
2u. 25min
Gratin de courgette, pomme de terre et chèvre
45 min