Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 œufs
- 700 g d'eau
- ½ bouquet de persil frais (env. 10 g), effeuillé
- ½ bouquet de ciboulette fraîche (env. 5 g), ciselée en rouelles (2 cm)
- 150 g de carottes nouvelles, évent. pelées, en morceaux (3 cm)
- 120 g de radis rouges, coupés en deux
- 40 g d'oignons en botte, en morceaux (3 cm)
- 30 g d'huile d'olive
- 25 g de vinaigre de vin blanc
- 40 g de moutarde de Dijon
- 1 c. à café de sel
- 6 pincées de poivre, moulu
- 8 tranches de pain de mie blanc
- 4 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1568 kJ / 376 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Gratin de hachis et cornettes
1h 10min
Croûtes au fromage au four
35min
Risotto alle cinque P
30 min
Salade de carottes
15min
Pain plissé margherita
3h 15min
Mousse au thon
5min
Sauce balsamique
10min
Salade de carotte à la sauce yogourt (TM6)
10min
Salade estivale de cornettes aux courgettes
30 min
Salade arc-en-ciel expresse
10min
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5min