Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g abóbora cortada em pedaços pequenos
- 70 g azeite
- 1 ½ c. chá de sal
- 2 folhas de louro
- 12 castanhas cozidas s/ casca
- 30 g água
- 300 g cogumelos frescos cortados em quartos ou em fatias
- 50 g vinho branco seco
- 5 - 10 g cebolinho picado
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 800 g caldo de legumes (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 985.1 kJ / 235.4 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 609.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 Min
Creme cor de laranja
50min
Sopa creme de abóbora com curry
30min
Sopa de grão-de-bico com mexilhão picante
30min
Sopa de brócolos e gorgonzola com croutons integrais
40min
Sopa de couve-flor e bacalhau com bacon
30min
Sopa de tomate com manjericão
35 Min
Creme de couve-flor com floretes assados
45min
Creme de ervilhas com crème-fraîche e presunto estaladiço
1h
Sopa de batata e abóbora com camarão
45min
Sopa cremosa de ervilhas
40min
Creme de abóbora e maçã
30min