Wersje kompatybilne
Creme de ervilhas com crème-fraîche e presunto estaladiço
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g presunto fatiado
- 80 g cebola
- 30 g manteiga
- 500 g ervilhas congeladas
- 500 g água
- 1 c. sopa de caldo de legumes caseiro
- ½ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta
- 10 g folhas de hortelã
- 10 g mistura de rebentos
- 20 g mel
- 100 g crème-fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 694.6 kJ / 166 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 306.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de ervilhas com hortelã
20 Min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 dk
Creme de cenoura e tangerina com gengibre e cardamomo da Catarina Sanches
45 Min
Folhados com creme de queijo de Azeitão e redução de moscatel
1 Std. 10 Min
Doce de ginja
Brak ocen
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Creme de abóbora com caril
35 dk
Sopa verde de olhos assustadora
30 Min
Sopa de tomate com manjericão
35 dk
Creme de couve-flor com floretes assados
45 Min
Creme de abóbora, cogumelos e castanhas
1sa
Sopa de brócolos com croutons
1sa