Wersje kompatybilne
Creme de cenoura e tangerina com gengibre e cardamomo da Catarina Sanches
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sobras de pão
- 100 g chalota
- 10 g gengibre
- 2 vagens de cardamomo, só as sementes
- 20 g azeite
- 2 tangerinas, só os gomos s/ caroços (200 g aprox.) (ver dica)
- 750 g cenoura cortada em pedaços
- 900 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 fio de azeite q.b. p/ o pão
- 1 tangerina, só a raspa
- 1 pitada de flor de sal
- Wartości odżywcze
- na 6 doses
- Kalorie
- 4252.9 kJ / 1016.5 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 175.2 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 31.9 g
- Sód
- 3772.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45 min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 min
Sopa de brócolos e gorgonzola com croutons integrais
40 min
Sopa de abóbora
35 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Creme de abóbora com caril
35 min
Sopa de curgete com abóbora e burrata
50 min
Sopa de batata e abóbora com camarão
45 min
Sopa de brócolos
15min
Sopa cremosa de ervilhas
40 min
Sopa de brócolos com croutons
1 godz.