Rotes Sauerkraut mit karamellisierten Birnen

Rotes Sauerkraut mit karamellisierten Birnen

4.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Butter
    30 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 - 100 g
  • Rote Rüben, roh geschält in Stücken
    200 g
    200 g Rote Rüben, gekocht, in Stücken
  • Rotwein
    100 g
  • Vanillezucker
    3 TL
  • Sauerkraut
    200 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Sternanis
    1
  • Zimtstange
    ½
  • Birnen
    1 - 2
  • Zitronensaft
    1 Spritzer
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • Orangensaft, frisch gepresst
    30 - 60 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 376 kcal / 1576 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 931 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...