
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Butter
- 80 - 100 g Zwiebeln halbiert
-
200
g Rote Rüben, roh geschält in Stücken
lub 200 g Rote Rüben, gekocht in Stücken - 100 g Rotwein
- 3 TL Vanillezucker
- 200 g Sauerkraut
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Sternanis
- ½ Zimtstange
- 1 - 2 Birnen
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 2 - 3 Prisen Salz
- 30 - 60 g Orangensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 376 kcal / 1576 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 57 g
- Błonnik
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 931 mg
Alternatywne przepisy
Topinambursuppe, Schmorbraten mit Erdäpfelknödel und Rotkraut; Apfel-Tiramisu
2h 30min
Winterliche Gemüsesuppe mit Maroni und Debreziner (XXL)
1h 20min
Wintersalat
55min
Pastinaken-Kürbis-Suppe
35min
Menü: Pastinaken-Kürbis-Suppe, Linsenpastete mit Rettichsalat, Brombeer-Trifle
2h 40min
Menü: Tafelspitz mit Semmelkren und Schnittlauchsauce; Mascarpone-Erdbeerdessert
1h 45min
Steirisches Krenfleisch
2h 45min
Mayonnaise
5min
Gerstensalat mit Orangen, Koriander und Mandeln
45min
Rote Rüben Suppe mit Wasabi-Nockerl
1h
Rote-Rüben-Salat mit Granatapfelkernen
25min
Curry-Kürbissuppe mit Karottenstroh
40min