Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta per cannelloni
- 300 g farina
- 3 uova (da 60 g circa)
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 700 g di acqua
- 600 g di spinaci in foglie, surgelati
- 150 g di latte
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 600 g di ricotta vaccina, ben scolata dal siero
Besciamella
- 500 g di latte
- 50 g farina
- 20 g di burro
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Per terminare
- 2 - 3 cucchiai di Parmigiano reggiano grattugiato
- 20 g di burro a fiocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3753 kJ / 897 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 84.3 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Błonnik
- 302.1 g
Alternatywne przepisy
Lasagne al forno
2 godz. 30 min
Burro al pomodoro
5 Min
Pesto alla genovese
10 min
Pizza Margherita
2h 10 min
Lasagne
2 Std.
Panini di San Gallo
26h 30 min
Maccheroni dell'alpigiano
45 Min
Salsa french dressing
20min
Focaccia con acciughe
Keine Bewertungen
Lasagne classiche
2 Std.
Torta di Pasqua
1 godz. 55 min
Cake al limone
1h 5min