Polpettine di carne con purea di patate

Polpettine di carne con purea di patate

4.8 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle tagliate a metà
    60 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di prezzemolo fresco prezzemolo (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
    ½ mazzetto
  • di pane del giorno prima, a pezzi (2 cm)
    50 g
  • di carne trita mista
    600 g
  • uovo
    1
  • di paprica dolce
    1 cucchiaino
  • di sale
    3 cucchiaini
  • di patate a pasta farinosa pelate, a pezzi (3 cm)
    800 g
  • di acqua
    580 g
  • di carote di vari colori, pelate, a fette (1 cm)
    500 g
  • di panna intera
    100 g
  • di olio di oliva
    2 cucchiaio
  • di burro
    20 g
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
  • di cannella in polvere
    1 pizzico
  • di vino rosso
    100 g
  • di dado di carne per brodo (per 0.5 l)
    1 cubetto
  • di mezza panna per salse, con 25% di grassi
    200 g
  • di marmellata di more
    4 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 898 kcal / 3747 kJ
Białko 38.6 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...