Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spurgare le melanzane
- 1000 g di melanzane
- sale q.b.
Salsa di pomodoro
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di pomodori pelati a pezzi
- 5 - 6 foglioline di basilico, fresco, lavate
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Friggere le melanzane
- olio di arachidi q.b.
Terminare la preparazione
- 2 uova
- 250 g di mozzarella di bufala, a fette ben scolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 50.6 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di melanzane
45 min.
Polenta ticinese
45 min.
Insalata di patate
8 Std. 45 Min
Polpette al sugo
45 min.
Gnocchi di patate
1h 15 min.
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30 min.
Salsa al pomodoro
40 min.
Maccheroni dell'alpigiano
45 min.
Gratin di patate
1h 10 min.
Pollo alla pechinese
Brak ocen
Cornetti con carne macinata
30min
Spezzatino alla zurighese
50 min.