Patate dolci con ragù vegetariano e Feta

Patate dolci con ragù vegetariano e Feta

3.8 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 60 g di cipolla a metà
  • 1 peperoncino rosso senza semi, a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 300 g di macinato vegetariano
  • 50 g di concentrato di pomodoro
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 850 g di patata americana dolce sbucciata, a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di panna acida
  • 100 - 150 g di Feta sbriciolata
  • basilico fresco per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 322.9 kcal / 1351.1 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 40.1 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 648 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...