Insalata di bulgur, tonno e fagioli

Insalata di bulgur, tonno e fagioli

4.5 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Condimento
  • 15 g di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 10 g di erba cipollina fresca tritata grossolanamente
  • 80 g di cipolla bianca in quarti
  • ½ peperoncino piccante rosso, fresco (opcjonalnie)
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di aceto bianco
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
Insalata
  • 200 g di bulgur a grana media (cottura 15-20 min.)
  • 400 g di acqua
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di fagioli rossi in scatola scolati e sciacquati
  • 220 g di tonno in scatola scolato
  • 150 g di cetrioli pelati e a cubetti (1 cm)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 532.8 kcal / 2230.5 kJ
Białko 26.2 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 60.6 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 474.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...