Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Condimento
- 15 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 10 g di erba cipollina fresca, tritata grossolanamente
- 80 g di cipolla bianca in quarti
- ½ peperoncino piccante rosso, fresco (opcjonalnie)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di aceto bianco
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
Insalata
- 200 g di bulgur a grana media (cottura 15-20 min.)
- 400 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di fagioli rossi in scatola, scolati e sciacquati
- 220 g di tonno in scatola, scolato
- 150 g di cetrioli, pelati e a cubetti (1 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2230.5 kJ / 532.8 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 474.9 mg
Alternatywne przepisy
Miglio con ceci e verdure al curry
1sa
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 Min
Couscous vegetariano
30 Min
Cottura del bulgur a grana media
35 dk
Insalata di cous cous carote, ceci e curry
20 min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min
Cous cous con pomodori secchi e piselli
40 Min
Cous cous con dadolata di verdure e ceci
40 Min
Insalata di farro perlato alla greca
30 Min
Insalata di grano saraceno con peperoni e Feta
50 dk
Tabulè di quinoa e tonno
40 Min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 godz. 5 min