Insalata di bulgur, tonno e fagioli

Insalata di bulgur, tonno e fagioli

4.4 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Condimento
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    15 g
  • di erba cipollina fresca tritata grossolanamente
    10 g
  • di cipolla bianca in quarti
    80 g
  • peperoncino piccante rosso, fresco (opcjonalnie)
    ½
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di aceto bianco
    20 g
  • di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
    20 g
Insalata
  • di bulgur a grana media (cottura 15-20 min.)
    200 g
  • di acqua
    400 g
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di fagioli rossi in scatola scolati e sciacquati
    200 g
  • di tonno in scatola scolato
    220 g
  • di cetrioli pelati e a cubetti (1 cm)
    150 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 532.8 kcal / 2230.5 kJ
Białko 26.2 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 60.6 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 474.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...