![Seppie con i piselli Seppie con i piselli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/67295_1143-0-4141-4141.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 1 peperoncino fresco o secco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di seppie fresche
- 50 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 300 g di pisellini surgelati
- 200 g di polpa di pomodoro in scatola
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Ciambellone veloce allo yogurt
1 godz. 40 min
Purè di patate
45 min
Impasto per pizza
1h
Polpette al sugo
45 min
Purè di patate
50 Min
Cotechino e lenticchie
1h
Seppie con i piselli
40min
Zuppa di verdure
25min
Carciofi alla romana
50 Min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Dado vegetale
1h
Crostata di marmellata
1 Std. 10 Min