Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso fresco o secco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
-
600
g di seppie fresche
lub 600 g di seppioline fresche - 50 g di vino bianco, secco
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 300 g di piselli surgelati
-
200
g di polpa di pomodoro in scatola
lub 200 g di pomodori in scatola
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50min
Purè di patate
45min
Carciofi alla romana
50min
Polpette al sugo
45min
Piselli al prosciutto
20 min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1h 30min
Orata al sale
40min
Seppie con i piselli
40min
Carciofi alla romana
50min
Insalata di gamberi alla siciliana
40min
Pasta frolla
2 godz. 5 min
Orata in crosta di sale
35min