Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura dei gamberi
- 500 g di acqua
- 1000 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
Salsa cocktail
- 250 g di olio di semi di girasole
- 15 g di aceto di mele
- 2 pizzichi di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 uovo (60 g)
- 2 tuorli
- 5 g di salsa Worcestershire
- 50 g di ketchup
- 5 g di brandy
- foglie di lattuga, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2246 kJ / 536.8 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 45.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 525.1 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo e patate
2h
Sautè di cozze e vongole
40min
Gamberi e calamari speziati
20min
Millefoglie di patate e polpo (TM6)
40min
Cous cous con moscardini e olive
1h
Fiori di zucca ripieni di patate, scamorza e prosciutto
1h
Gamberi in salsa cocktail
10min
Entrecote con risotto ai funghi
40min
Cocktail di gamberi (TM6)
1h 30min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1 Std. 25 Min
Polpo alla Luciana
1h 30min
Linguine allo scoglio
40min