Bicchierini di gamberi in salsa cocktail
TM6 TM5

Bicchierini di gamberi in salsa cocktail

4.8 (17 ocen)

Składniki

Cottura dei gamberi

  • 500 g di acqua
  • 1000 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino

Salsa cocktail

  • 250 g di olio di semi di girasole
  • 15 g di aceto di mele
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 uovo (60 g)
  • 2 tuorli
  • 5 g di salsa Worcestershire
  • 50 g di ketchup
  • 5 g di brandy
  • foglie di lattuga, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2246 kJ / 536.8 kcal
Białko
25.1 g
Węglowodany
7.3 g
Tłuszcz
45.2 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
0.3 g
Sód
525.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy