![Bicchierini di gamberi in salsa cocktail Bicchierini di gamberi in salsa cocktail](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/de99084214b44be50e52c8e92b9838a5/Derivates/c888482b4ab7c73bd5c4444810b6a35aa9daff0d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura dei gamberi
- 500 g di acqua
- 1000 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
Salsa cocktail
- 250 g di olio di semi di girasole
- 15 g di aceto di mele
- 2 pizzichi di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 uovo (60 g)
- 2 tuorli
- 5 g di salsa Worcestershire
- 50 g di ketchup
- 5 g di brandy
- foglie di lattuga, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2246 kJ / 536.8 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 45.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 525.1 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo e patate
2h
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 Min
Tortino di patate con uovo poché, salsa al Parmigiano Reggiano e tartufo nero
1h 20min
Cheesecake al torroncino
4h 30min
Cocktail di gamberi (TM6)
1 godz. 30 min
Asparagi fritti con salsa olandese
1 Std.
Lasagna di gamberi monoporzione
1 godz. 30 min
Galletto ripieno con funghi e salsiccia
1h 20min
Zuppa di cipolle alla francese con Affettatutto Bimby®
1 Std.
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 Std. 45 Min
Chicken tenders
4h 30min
Polpo alla Luciana
1 godz. 30 min