![Cottura del riso jasmine Cottura del riso jasmine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B1930A20-F515-418A-8998-ACB82B455462/Derivates/26697194-551f-4b5a-b2b0-a52892768df6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g di riso jasmine
- 300 - 580 g di acqua
- 10 - 20 grammo di olio extravergine di oliva
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 964 kJ / 230 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 284 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cottura del miglio
45min
Cipolle e aglio insaporiti
20 Min
Cottura della pasta
25 Min
Cottura del riso
25 Min
Albumi montati a neve
5 Min
Pollo al curry con riso basmati
1h
Hosomaki (Modalità cuoci riso)
2 Std. 30 Min
Cottura del bulgur a grana media
35 min
Cottura del riso basmati
35 min
Cottura del riso integrale a chicco lungo
55min
Riso in bianco
25 Min
Cottura del riso a chicco lungo
35 min