Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 200 g di patate a pezzi (3 cm)
- 1000 g di acqua
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
- 10 g di burro
- 200 g di riso (tempo di cottura 16 minuti)
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1000 kJ / 239 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Minestra di patate
50min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
Risi e bisi
40min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Insalata di mele e carote
5 min
Risotto alla Parmigiana
40min
Pasta e fagioli
40min
Sciroppo di mele
3 Std. 30 Min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Insalata di pasta alle verdure
1h
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45min
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55min