Wersje kompatybilne
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasti
- 730 g di farina + q.b. per infarinare
- 3 uova
- 130 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzico di sale
- 70 g di spinaci freschi in foglia
Ripieno e ravioli
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di filetti di cernia, senza pelle puliti, a pezzi
- 50 g di vino bianco
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 2 uova
- 50 g di pangrattato
- 2 albumi
Sugo di pomodoro fresco al basilico
- 1 spicchio di aglio
- 750 g di pomodorini Pachino IGP
- 1 cucchiaino di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 6 foglie di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3251 kJ / 777 kcal
- Białko
- 35.8 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 Min
Sugo all'amatriciana
50 Min
Gnocchi ripieni piccanti con salsa di pomodoro
1 godz. 40 min
Sugo classico
55 Min
Pappardelle umbre al pomodoro
1h
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Sugo al basilico
1h 10min
Sugo alla puttanesca
45 Min
Sugo all'arrabbiata
20 min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 Std. 30 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi
50 Min