Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de almendras crudas con piel
- 80 g de cebolla en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 70 g de zumo de naranja
- ¼ de cucharadita de canela molida
- 2 cucharaditas de garam masala
- ½ cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 30 g de jarabe de agave
- 50 g de vinagre de vino blanco
- 60 g de arándanos rojos deshidratados
- 5 - 10 g de hojas de cilantro fresco (y alguna más para servir)
- 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 250 g de cebada perlada
- 1200 g de agua
- 1 - 2 naranjas en gajos a vivo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2087 kJ / 498 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 78.8 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 1186.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de kale
50min
Mijo con pesto de avellanas y brócoli
1h
Falafel de garbanzos
13h
Curry de coco y garbanzos con arroz de brócoli
13h 10min
Biryani de verduras - India
50min
Verduras fermentadas en conserva
64 Std. 20 Min
Tabule TM6
1h 30min
Falafel
1h 30min
Brochetas de palometa en adobo con ensalada de coliflor
20 min
Hummus de coliflor rehogada con champiñones y beicon
30min
Coliflor tika masala
30min
Muhammara
1h 10min