Té con especias indio (Masala chai) - India

Té con especias indio (Masala chai) - India

4.7 59 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 vasos

Składniki

  • 1 vaina de cardamomo
  • 3 de clavos enteros
  • 1 palo de canela
  • 4 granos de pimienta negra
  • 700 g de agua
  • 500 g de leche
  • 20 g de azúcar
  • 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 5 mm)
  • 2 cucharadas de té negro (preferiblemente Assam o Darjeeling)
  • 1 anís estrellado (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 vaso

Białko 2.6 g
Kalorie 276 kJ / 66 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...