
Urządzenia i Akcesoria
Té con especias indio (Masala chai) - India
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 vasos
Składniki
-
1 vaina de cardamomo
-
3 clavos
-
1 palo de canela
-
4 granos de pimienta negra
-
700 g de agua
-
500 g de leche
-
20 g de azúcar
-
1 trozo de jengibre fresco (aprox. 5 mm)
-
2 cucharadas de té negro (preferiblemente Assam o Darjeeling)
-
1 anís estrellado (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 vaso
Kalorie
66 kcal /
276 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Oriente
101 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania