Urządzenia i Akcesoria
Té con especias indio (Masala chai) - India
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 vasos
Składniki
-
1 vaina de cardamomo
-
3 de clavos enteros
-
1 palo de canela
-
4 granos de pimienta negra
-
700 g de agua
-
500 g de leche
-
20 g de azúcar
-
1 trozo de jengibre fresco (aprox. 5 mm)
-
2 cucharadas de té negro (preferiblemente Assam o Darjeeling)
-
1 anís estrellado (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 vaso
Białko
2.6 g
Kalorie
276 kJ /
66 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Oriente
101 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Pink chai latte vegano
15 Std.
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 Min
Bebida de avena
2 Std. 15 Min
Lassi de mango y cúrcuma - India
5 Min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 Std. 40 Min
Té al estilo indio
10 Min
Arroz kashmiri - India
30 Min
Bebida vegetal con cúrcuma (golden milk)
15 Min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min
Masala chai (té chai)
20 Min
Porridge con leche de almendras y semillas de chía
20 Min
Porridge de avena y manzana
25 Min