Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 500 g de coles de Bruselas (frescas limpias, o congeladas)
- 4 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 30 g de zumo de limón
- 30 g de nueces pacanas
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- ½ cucharadita de sal
- 2 cucharadas de jarabe de agave
- 40 g de granos de granada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 822 kJ / 196 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 332 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brócoli dorado con salsa de atún
20 Min
Brócoli con salsa de garbanzos
30 Min
Coliflores asados
45 Min
Coliflor con pesto de pistachos
1h
Coles de Bruselas con castañas
30 Min
Coles de Bruselas con salteado de langostinos y verduras
1h
Coles de Bruselas a la mostaza
20 Min
Puré de lentejas rojas y patatas rellenas
1h
Hinojo en cuartos al vapor (200-400 g) en cestillo
25 Min
Ensalada de coles de bruselas
35 Min
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30 Min
Ensalada de chauchas navideñas
1 Std. 10 Min