Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g de agua
- 3 cucharaditas de sal
- 300 g de cebada perlada lavada y escurrida
- 40 g de cebolleta en trozos (reserve el tallo)
- 5 hojas de albahaca fresca
- 40 g de aceite de oliva
- 70 g de zanahoria en dados de 1 cm
- 100 g de pimiento rojo en dados de 1 cm
- 100 g de calabacín en dados de 1 cm
- 130 g de berenjena en dados de 1 cm
- 30 g de piñones
- 1 - 2 pellizcos de tomillo seco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 15.8 g
- Sód
- 911 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mijo con pesto de avellanas y brócoli
1 Std.
Ensalada de hinojo y manzana
20 Min
Risotto de cebada perlada
1 Std.
Ensalada de cebada con naranja
50 Min
Salteado de berenjena con kofu
1 Std. 25 Min
Ensalada de trigo sarraceno con salsa de hierbas
30 Min
Pilaf de mijo con remolacha y judías verdes
20 Min
Ensalada de cebada perlada con verduras
45 Min
Ensalada tabulé de quinoa
25 Min
Ensalada templada de mijo, lentejas y granada
2h 50min
Ensalada pesto de berenjena salteada con arroz
1 Std.
Pasta de lenteja roja con espinacas, tomates secos y nueces
20 Min