![Mini pastiere al cioccolato Mini pastiere al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1e201ee6ab15c38a34754206ab14f2ed/Derivates/651c2397cecde70ab0c0b6904b2b47667d1c492a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cacao
- 100 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 tuorli
- 120 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Ripieno
- 140 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di latte intero
- 200 g di grano cotto
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 160 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 20 g di cedro candito a dadini
- 150 g di cioccolato fondente, in gocce
- 1 - 2 cucchiai di acqua di fiori d'arancio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1954.5 kJ / 467.1 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 133.8 mg
Alternatywne przepisy
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Pasta frolla
1 Std. 10 Min
Crema al cioccolato con salsa ai frutti rossi e crumble (Bimby Friend)
35min
Torta castagne e cioccolato
1h 30min
Frittelle di agretti
2h
Torta al cioccolato al Varoma
2h
Torta cuore soffice panna e caffè
4h 30min
Chiffon cake al cioccolato a Varoma (senza lattosio)
2h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min
Danubio salato
3h
Ciambella salata speck e scamorza
50 Min