Mini pastiere al cioccolato

Mini pastiere al cioccolato

4.2 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 pezzi

Składniki

Pasta frolla al cacao
  • 100 g di zucchero
  • 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
  • 3 tuorli
  • 120 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 25 g di cacao amaro in polvere
  • 1 stecca di vaniglia i semini
Ripieno
  • 140 g di zucchero
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g di latte intero
  • 200 g di grano cotto
  • 1 pizzico di sale
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 160 g di ricotta di pecora scolata dal siero
  • 20 g di cedro candito a dadini
  • 150 g di cioccolato fondente in gocce
  • 1 - 2 cucchiai di acqua di fiori d'arancio

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 467.1 kcal / 1954.5 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 63.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 133.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...