![Spagnolette siciliane Spagnolette siciliane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/976f909bb011a88173afd652ba8bbcc7/Derivates/a6b0a92ced658bf065de2e8e9419dd7d600d6e9f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno alla ricotta
- 230 g di zucchero
- 500 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 1 - 2 pizzichi di cannella in polvere + q.b.
- 150 g di gocce di cioccolato fondente
- 1000 g di acqua
Impasto di pasta Savoiarda
- 300 g di zucchero
- 4 uova
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 984.9 kJ / 235.4 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 29.9 mg
Alternatywne przepisy
Tartufini cocco e fragole
2 Std. 20 Min
Coppa cookies
3 godz. 30 min
Pop corn di patate
1h 30min
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Biscotti pupazzo di neve
2h
Alberelli di sfoglia
1h 30min
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3 Std.
Paella veloce
40p
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1h
Foccaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Frittelle di patate aromatiche
45min