Spagnolette siciliane
TM6

Spagnolette siciliane

4.8 (4 oceny)

Składniki

Ripieno alla ricotta

  • 230 g di zucchero
  • 500 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
  • 1 - 2 pizzichi di cannella in polvere + q.b.
  • 150 g di gocce di cioccolato fondente
  • 1000 g di acqua

Impasto di pasta Savoiarda

  • 300 g di zucchero
  • 4 uova
  • 1 pizzico di bicarbonato di sodio
  • 500 g di farina tipo 00 + q.b.

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
984.9 kJ / 235.4 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
45.5 g
Tłuszcz
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
1 g
Sód
29.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy