Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di acqua
- 500 g di farina di semola di grano duro
- 50 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
Condimento
- 50 g di pancetta a striscioline o cubetti
- 150 g di polpa di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di peperoncino in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 250 g di scamorza, a fette
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di origano secco
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 12 pezzi
- Kalorie
- 13355 kJ / 3192 kcal
- Białko
- 143.8 g
- Węglowodany
- 328.9 g
- Tłuszcz
- 153.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 5489.1 mg
Alternatywne przepisy
Pane siciliano
2h 45min
Koulouri Salonicco (panini di Salonicco)
1h 30min
Bhajis di cipolla con salsa allo yogurt e coriandolo
1h
Sfincione favarese
3 Std.
Iris siciliani
4h 10min
Mignolata
3 Std. 30 Min
Muffolette
3 Std.
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Rosticceria siciliana
2h
Mafalde siciliane
2 Std. 15 Min
Focaccia con le cipolle TM6
3 Std. 30 Min
Panelle
1h 25min