![Nfigghiulate Siciliane Nfigghiulate Siciliane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b3f8c9acce935065a947e89032ac0a32/Derivates/0953ae6b6269467714cfee66c66f7a18ffd9219a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di acqua
- 500 g di farina di semola di grano duro
- 50 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
Condimento
- 50 g di pancetta a striscioline o cubetti
- 150 g di polpa di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di peperoncino in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 250 g di scamorza, a fette
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di origano secco
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 12 pezzi
- Kalorie
- 13355 kJ / 3192 kcal
- Białko
- 143.8 g
- Węglowodany
- 328.9 g
- Tłuszcz
- 153.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 5489.1 mg