Nfigghiulate Siciliane

Nfigghiulate Siciliane

3.9 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 pezzi

Składniki

Impasto
  • 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 250 g di acqua
  • 500 g di farina di semola di grano duro
  • 50 g di strutto
  • 1 cucchiaino di sale
Condimento
  • 50 g di pancetta a striscioline o cubetti
  • 150 g di polpa di pomodoro
  • 1 pizzico di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di peperoncino in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
  • 250 g di scamorza a fette
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 pizzico di origano secco
  • olio extravergine di oliva q.b.

Wartości odżywcze na 12 pezzi

Kalorie 3192 kcal / 13355 kJ
Białko 143.8 g
Tłuszcz 153.6 g
Węglowodany 328.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 45.6 g
Sód 5489.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...