Millefoglie alle arance

Millefoglie alle arance

4.3 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
8 porzioni

Składniki

Crema pasticcera alle arance
  • di zucchero
    100 g
  • arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di latte intero
    450 g
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di amido di mais (maizena)
    10 g
  • di tuorli (5 tuorli circa)
    100 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di succo di arancia, spremuto fresco
    50 g
  • di acqua
    1000 g
Pasta sfoglia
  • di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
    200 g
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
    90 g
  • di sale
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di zucchero a velo
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 352.5 kcal / 1474.8 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 47.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 230.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...