Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 1000 g Erdäpfel, festkochend, gekocht, vom Vortag, geschält, in Stücken (3 cm)
- 1 Ei
-
200
g Weizenmehl, universal
lub 200 g Maismehl, fein gemahlen - 1 TL Salz
- 60 g Butterschmalz, in Stückchen
- 20 g Butter, in Stückchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2251 kJ / 539 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 Min
Gebackene Speckknödel
50 Min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Käsespätzle
45 Min
Moosbeer-Kokos-Nocken
35 Min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Tiroler Kasnock’n
1h
Tiroler Schlutzkrapfen
1h
Frittaten
30 Min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 godz. 20 min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min