Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Weißbrot, trocken, in Stücken (ca. 3 x 3 cm)
- 450 g Milch
- 100 g Rosinen
- 100 g Kristallzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Päckchen Vanillezucker
- 30 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Backpulver
- 30 g Kokosflocken
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 4 Eier (Größe M)
- 10 g Rum (optional)
- Schlagobers, geschlagen, als Deko
- Obst, als Deko
- Wartości odżywcze
- na 8 Portionen
- Kalorie
- 11143 kJ / 2657 kcal
- Białko
- 72.6 g
- Węglowodany
- 369.2 g
- Tłuszcz
- 93.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 52.4 g
- Błonnik
- 22.4 g
- Sód
- 2310 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ribisel-Pavlova
2h 50min
Lieblinge
2 Std.
Erfrischender Morgendrink
10 dk
Zwetschken-Schichtdessert mit Vanillecreme
30 min
Beerenshake
20min
Spanischer Brunch
1sa 35 dk
Menü: Tomatencremesuppe und Kohlrouladen mit Hirse und Champignonsauce
1h 40min
Glühwein
20min
Poulet-Birnen-Pie
2h 40min
Palatschinken aus Maismehl (glutenfrei, laktosefrei)
35 min
Gerstenporridge
25 min
Melonensorbet
15 min