Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chili-Schokoladeneis
- 150 g Zucker
- 1 rote Chilischote, getrocknet, z. B. Birdseye (siehe Tipp)
- 100 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- 8 Eidotter
- 40 g Kakaopulver, ungesüßt
- 620 g Milch, 3,6 % Fett
- ¼ TL Salz
- 620 g Schlagobers, 36% Fett
Whiskey-Sirup und Fertigstellung
- 120 g Bourbon Whiskey z. B. Jack Daniel's, Jim Beam..., (siehe Variante)
- 100 g Zucker
- 20 g Wasser
- 30 g Ahornsirup (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- 2 - 3 Prisen Salz
- 2 Prisen Zimt, gemahlen
- ½ TL natürliches Vanilleextrakt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2027 kJ / 485 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 147 mg
Alternatywne przepisy
Confierter Knoblauch
27 Std. 15 Min
Lachs sous-vide mit Avocadocreme
1 Std. 5 Min
Lavendeleis mit Gin
15h
Artischocken sous-vide
50 Min
Lammkoteletts sous-vide mit Artischocken
9 godz. 30 min
Joghurteis
9 godz. 30 min
Crème Brûlée
3h 10min
Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione
2 godz. 20 min
Melonensorbet
15 min
Haselnuss-Nougat-Eis
9 godz. 30 min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 Std. 30 Min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 godz. 20 min