Urządzenia i Akcesoria
Apple and Blackberry Pudding
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions
Składniki
-
unsalted butter plus extra for greasing170 g
-
whipping cream250 g
-
golden caster sugar220 g
-
large eggs3
-
plain flour300 g
-
cooking apples peeled, cored and cut in slices (1 cm)500 g
-
fresh blackberries250 g
-
single cream (opcjonalnie) for serving200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.3 g
Kalorie
2449 kJ /
585 kcal
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
64.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Applesauce Cake
1 godz. 15 min
Rice Pudding Ice Cream with Peach Coulis
4 godz. 30 min
Lemon Delicious
50 min
Apple Crumble and Custard
4 godz.
Pear Crumble with Coconut and Hazelnuts
50 min
Butterfly Cakes
1 godz.
Blackberry Jam
20 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min