Apple and Blackberry Pudding

Apple and Blackberry Pudding

3.9 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • unsalted butter plus extra for greasing
    170 g
  • whipping cream
    250 g
  • golden caster sugar
    220 g
  • large eggs
    3
  • plain flour
    300 g
  • cooking apples peeled, cored and cut in slices (1 cm)
    500 g
  • fresh blackberries
    250 g
  • single cream (opcjonalnie) for serving
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 585 kcal / 2449 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 64.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...