Meringue Topped Mince Pies

Meringue Topped Mince Pies

4.6 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
12 portions

Składniki

Pastry
  • plain flour plus extra for dusting
    200 g
  • unsalted butter cold, diced
    100 g
  • golden caster sugar
    20 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • large egg
    1
Filling and Meringue
  • fruit mincemeat
    250 g
  • golden caster sugar
    150 g
  • egg whites from large eggs
    4
  • fine sea salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 252 kcal / 1052 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 40.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...