Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced
- 20 g golden caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 large egg
Filling and Meringue
- 250 g fruit mincemeat
- 150 g golden caster sugar
- 4 egg whites, from large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1052 kJ / 252 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
Alternatywne przepisy
Fondant Icing
35 min
Shortcrust pastry
5min
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5h
Custard
15 Min
Sticky Toffee Puddings
1h
Chocolate Fondants
40 min
Lemon Curd
5min
Millionaire's Chocolate Tart
2 godz. 20 min
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Custard
15 Min
Meringue Ghosts
12h 25 min
Hot Cross Buns
3 Std. 50 Min