Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandarin Jelly
- 240 g tinned mandarin segments, in juice (approx. 1½ x 300 g tins), drained, reserving juice
- 4 gelatine leaves
- water, for soaking
- 120 g caster sugar
Gingerbread Layer
- 100 g unsalted butter, diced
- 200 g gingerbread biscuits, broken in pieces (see tip)
- 50 g light brown sugar
- 2 pinches ground cinnamon
White Chocolate Custard and Assembly
- 150 g white chocolate, small pieces or callets
- 450 g milk
- 20 g cornflour
- 2 large eggs
- 40 g caster sugar
- 3 - 4 Tbsp Cointreau, to taste (opcjonalnie)
- 240 g tinned mandarin segments, in juice (1½ x 300 g tins), drained, reserving juice
Serving
- 300 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2754 kJ / 661 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Sód
- 103 mg
Alternatywne przepisy
Yorkshire Pudding
1 Std.
Rhubarb Crumble
55 min
Mincemeat Crumble Cake
1h 15 min
Bara Brith
10 Std.
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Bakewell Tart
1h 50min
Mincemeat
15 Min
Lavender Shortbread
1 Std.
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 godz. 55 min
Strawberry Bavarois
6 godz.
Lemon Posset
2 Std. 40 Min
Toad in the Hole
1 Std.