Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandarin Jelly
- 240 g tinned mandarin segments, in juice (approx. 1½ x 300 g tins), drained, reserving juice
- 4 gelatine leaves
- water, for soaking
- 120 g caster sugar
Gingerbread Layer
- 100 g unsalted butter, diced
- 200 g gingerbread biscuits, broken in pieces (see tip)
- 50 g light brown sugar
- 2 pinches ground cinnamon
White Chocolate Custard and Assembly
- 150 g white chocolate, small pieces or callets
- 450 g milk
- 40 g caster sugar
- 20 g cornflour
- 2 large eggs
- 3 - 4 Tbsp Cointreau, to taste (opcjonalnie)
- 240 g tinned mandarin segments, in juice (1½ x 300 g tins), drained, reserving juice
Serving
- 300 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2754 kJ / 661 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Sód
- 103 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb Crumble
55 Min
Ginger Flapjacks
1h 30min
Seedy Marmalade Flapjacks
40min
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Chocolate Tiffin
2h 30min
Cherry Crumble Cake
1 Std. 45 Min
Mince Pies
1h 10min
Black Forest Trifle
1 Std. 45 Min
Mulled Wine Bellini
2 godz. 40 min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 Std. 45 Min
Cheese Straws
30min