Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing

Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 slices

Składniki

Sponge
  • unsalted butter for greasing
  • unsalted butter soft
    230 g
  • caster sugar
    230 g
  • elderflower cordial
    30 g
  • self-raising flour
    230 g
  • large eggs
    4
  • baking powder
    ½ tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
Icing and Assembly
  • icing sugar
    100 g
  • elderflower cordial to taste
    1 - 1 ½ Tbsp
  • gooseberry curd homemade
    200 g
  • fresh gooseberries for decorating
  • icing sugar for dusting

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 434 kcal / 1816 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 55.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...