Graupen-Eintopf mit Klößchen

Graupen-Eintopf mit Klößchen

4.5 441 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    80 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund
  • Ricotta
    70 g
  • Paniermehl
    40 g
  • Eigelb
    1
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Muskat
    4 Prisen
  • Graupen mittel
    50 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Möhren in Stücken
    140 g
  • Petersilienwurzel in Stücken
    100 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken
    200 g
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Wasser
    900 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht vegan
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Erbsen, TK aufgetaut
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 999 mg
Białko 14 g
Kalorie 1392 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...