Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 70 g Ricotta
- 40 g Paniermehl
- 1 Eigelb
- 1 ¼ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 4 Prisen Muskat
- 50 g Graupen, mittel
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 140 g Möhren, in Stücken
- 100 g Petersilienwurzel, in Stücken
- 200 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 20 g Butter, in Stücken
- 900 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, vegan
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 60 g Erbsen, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1392 kJ / 333 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 999 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eintopf von Wintergemüsen
1 Std.
Spätzlesuppe
3 Std. 45 Min
Kartoffel-Möhren-Auflauf mit Würstchen und Kräuter-Käse-Sauce
1 Std. 50 Min
Graupensuppe mit Bündnerfleisch
1h 15min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1 Std.
Kürbis-Kasseler-Eintopf mit Graupen
35 Min
Kartoffeleintopf mit Champignons
1 Std.
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 Min
Wirsing-Eintopf
40 Min
Erbsen-Möhren-Eintopf
1 Std.
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1 Std.
Wikinger-Nudel-Topf
35 Min