Pilztopf mit Sonnenweizen

Pilztopf mit Sonnenweizen

4.5 284 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    150 g
  • Öl
    30 g
  • Weizenkörner vorgegart (z. B. von Ebly)
    250 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    350 g
  • Sahne
    100 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Champignons oder andere Pilze, in Scheiben
    400 g
  • Petersilie gehackt
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 548 kcal / 2291 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 270 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...