Urządzenia i Akcesoria
Butter-Paneer-Masala
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen4
-
Butter in Stücken30 g
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Ingwer, frisch gerieben20 g
-
passierte Tomaten, aus der Dose800 g
-
Mandeln, gehobelt30 g
-
Bockshornkleeblätter, getrocknet2 EL
-
Zimt½ TL
-
Nelken, gemahlen¼ TL
-
Cayenne-Pfeffer½ TL
-
Honig flüssig30 g
-
Salz1 ½ TL
-
Erbsen, TK aufgetaut200 g
-
Sahne100 g
-
Paneer in Stücken (2 x 3 cm), siehe Tipp400 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1280 mg
Białko
18 g
Kalorie
1707 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Soul Food
80 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kokosnuss Dhal
25 min
Paneer
3 godz. 20 min
Dhal
40 min
Dal Makhani
1 godz. 15 min
Rotes Linsen-Dal
1 godz.
Veganes "Butter Chicken"
50 min
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 min
Vegane Erdnuss-Ramensuppe
45 min
Knuspriger koreanischer Tofu
1 godz. 20 min
Paneer Makhani
1 godz.
Cremige Mie-Nudeln
30 min
Palak Paneer
45 min