Butter-Paneer-Masala

Butter-Paneer-Masala

4.4 156 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    4
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Ingwer, frisch gerieben
    20 g
  • passierte Tomaten, aus der Dose
    800 g
  • Mandeln, gehobelt
    30 g
  • Bockshornkleeblätter, getrocknet
    2 EL
  • Zimt
    ½ TL
  • Nelken, gemahlen
    ¼ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    ½ TL
  • Honig flüssig
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Erbsen, TK aufgetaut
    200 g
  • Sahne
    100 g
  • Paneer in Stücken (2 x 3 cm), siehe Tipp
    400 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1280 mg
Białko 18 g
Kalorie 1707 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...