Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Walnusshälften
-
1
Zweig Thymian, abgezupft
lub 1 Prise Thymian, getrocknet - 1 Prise Pfeffer
- 110 g Porree, in Ringen
-
50
g Schinkenspeckwürfel
lub 50 g getrocknete Tomaten - 40 g Olivenöl
- 8 Porree -Blätter (8-10 cm lang)
- 599 g Wasser und etwas mehr zum Blanchieren
- 8 Hähnchenbrustfilets (ca. 500 g)
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 1 EL Sojasauce und etwas mehr zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1815 kJ / 434 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 639 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garnelen-Knoblauch-Tarte
1h 45min
Kaninchen-Eintopf mit Süßkartoffelpüree
1h 45min
Entenbrust mit Röstzwiebel-Knödel und Möhren
1 godz. 40 min
Arroz Brut
1h
Geflügel-Ragout von der Keule
1h
Hähnchen-Zucchini-Erbsen-Puffer mit Gurkensalat
1 Std. 30 Min
Coq à l'orange mit Kohlrabi und Champignons
2 godz. 10 min
Überbackene Rindfleisch-Fajita
45 Min
Rinderfilet Strindberg mit Herzogin-Kartoffeln und Brokkoli
2 godz.
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3 godz.
Scharfe Spitzkohl-Curry-Suppe mit Geflügelhackbällchen
45 Min
Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf
45 Min