Wersje kompatybilne
Arroz con puerro, apio, espinacas y champiñones
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de puerro en rodajas
- 50 g de pimiento verde en trozos
- 25 g de tallos de apio
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de vino blanco
- 150 g de hojas de espinaca frescas
- 300 g de arroz de grano largo
- 800 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l)
- 2 pellizcos de colorante amarillo
- ½ cucharadita de sal
- 1 lata de champiñones laminados en conserva (peso escurrido 180 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 5.49 g
- Węglowodany
- 39.32 g
- Tłuszcz
- 9.11 g
- Błonnik
- 2.76 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de invierno
40min
Espinacas con patatas
30min
Malfatti de espinacas con setas
40min
Arroz con calabaza para deportistas
30min
Arroz verde
1u.
Arroz con champiñones Portobello
30min
Risotto vegetariano
25min
Pastel de maíz
45 min
Arroz con atún, espinacas y judías rojas
25min
Risotto de remolacha y queso de cabra
45 min
Arroz con calabaza
40min
Risotto de quinoa con calabaza asada
40min